Teclast T30 – a legnépszerűbb táblagép Kínából

Nem gondoltam volna, hogy egy európai számára ismeretlen márkanév alatt is találhatok ilyen profi tabletet. Ezennel is nagyot alkotott a Kínai gyártó – a Teclast T30-as táblagéppel.

Méretek

Már a mérete is meglepő, szokatlanul nagy (249.0mm X 166.9mm X 8.5mm). Full HD, 1920×1080-as felbontású IPS kijelzője 10.1 hüvelyk, amelyet szemkímélő móddal is felruháztak.  Az IPS kijelző magas betekintési szöget biztosít. Csupán 200 dollárért kaphatunk egy eszközt, melyet a gyártó kifejezetten multimédiás, videós, zenés tartalmakhoz ajánl,  ez számomra is bizonyítást nyert. Ahogy a Magicsee TV Box-nál is említettem, rögtön feltelepítettem az HBO GO, és Netflix alkalmazásokat.  A Netflix csak SD-ben hajlandó lejátszani, sajnos nem jöttem rá mi lehet a gond. 🙁 Aki játszani venné, annak sem fog csalódást okozni. 

Külső

Külsejét tekintve egy szokványos táblagép, azonban méretéből és akkumulátorából adódóan kissé vastagabb, és nehezebb mint az átlagos tabletek. Vastagsága 8,5mm súlya pedig 560g. A bekapcsológombot és mikrofont a felső élen találjuk jobb kéz felől. Jobb oldalon a hangerőszabályzó gombok, sim tálca, fejhallgatócsatlakozó, valamint a mikrofon található. Az alsó élen a külön megvásárolható billentyűzet portja helyezkedik el. Az előlapon a kamera mellett közelségérzékelővel és fényérzékelő szenzorokkal is találkozunk. Ezek különösen jól jönnek ha videotelefonálunk. Egyetlen hátlapi kamerája 8MP, alatta vakuval.

Belső

A MediaTek által kifejlesztett Helio P70 lapkakészlete az elődjéhez (P60) képest jobb teljesítményt tesz a felhasználó kezei alá. Elődje debütálásakor is meglepő volt a 12nm-es gyártástechnológia és 8 processzormag, melyből 4db Cortex A73. Ezt továbbfejlesztve a Helio P70 energiatakarékosságával az órajelek emelését tette lehetővé a nagyobb teljesítménynyújtás érdekében. A képélményért egy ARM-Mali G72 MP3 GPU felelős, és egy külön chip látja el a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatok elvégzését. Emellett a táblagépet 4GB RAMmal és 64GB belső bővíthető tárhellyel szerelték fel. Energiaellátását egy 8000mAh-s Type-C USB porton tölhető akksi nyújta, mely a gyártó szerint akár 11 óra folyamatos használatot is biztosít. Android 9 operációs rendszer fut a tableten.

Hálózati csatlakozók: 

  • Wifi 802.11 b/g/n/ac
  • Dual Wifi 2.4GHz/5GHz
  • Bluetooth 4.1
  • GPS

AnTuTun több mint 175.000 pontszámot kapott a Teclast T30 táblagép.

Mindenképp ajánlom, ha a nagy kijelző szempont a vásárlásnál. Jó teljesítmény, nagy akkumulátor 200 dollárért.

A termék 199.99 dolláros áron kapható:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Kínából Rendelek
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors